上一餐食得唔飽,唯有周圍搵甜品食啦,咁岩搵到甜品堂,見到裝修好特別,即刻入去重溫一下中學的感覺。入面擺滿左中學時期嘅枱、椅等,連餐牌都好似手冊,我同朋友都影咗好耐相先記得叫野食。事關我哋都好鍾意食朱古力嘅關係,我叫左朱古力拼盤,友人就點朱古力疏乎厘,疏乎厘因為即整嘅關係,要等大約15分鐘。基本上朱古力甜品應該係好穩陣嘅,但係好可惜,總有啲意外發生..... 朱古力雪糕冇乜特別;朱古力布甸唔會太甜又充滿朱古力味,朱古力迷實中意,但係最簡單嘅布朗尼就出事啦⋯⋯食得出牛油同朱古力嘅比例拿捏得唔係咁好,太重牛油味,反而朱古力味就欠奉,因為太唔好食嘅關係、最後食淨左個布朗尼 友人嘅朱古力疏乎厘,比起一部iPhone大,裡面有朱古力醬,淡味的疏乎厘配上濃味的醬,每一啖都充滿朱古力味,但係分量太大啦,食到一半已經飽,建議可以兩個人分享。

2016-01-07
Type of Meal