2024-11-04
#哈比四圍食 #旺角美食 #旺角甜品 #蛋糕應該好多為食之人都認識呢間香港首間即切嘅tiramisu專門店 @misstira_hk 佢哋嘅口味超級多選擇,而且佢哋係用零卡糖去製作甜品的,剛剛早兩日約咗班朋友上嚟屋企開party,所以啱晒選擇困難症嘅我一口氣揀咗好多口味同大家share,原來除咗Tiramisu之外,佢哋最近仲出咗新產品bagel,件件都好足料好有心機😋🥭 泰式特厚芒果椰香紫糯米bagel你完全想像唔到泰國特產甜品可以製作成Bagel口味,厚切又香甜嘅芒果加埋煙靭幾紫糯米,口感已經好豐富,再根據自己口味加入椰汁,真係不得了丫🍫 徵醺提拉米蘇QQ麻糬bagel你去到Tiramisu專門店,冇理由唔試吓佢哋嘅招牌口味嘅bagel,面層香濃嘅朱古力粉,包住煙靭嘅麻糬,入口係香濃嘅咖啡味,超級有層次🍹港式檸檬茶Tiramisu又係一款想像唔到但又會俾到驚喜你嘅味道,呢場係港式檸檬茶啫喱,下面係香滑Tiramisu,入口係有陣陣嘅檸檬茶香,蛋糕上可愛嘅鴨仔係軟綿綿嘅棉花糖🥰💩 大便Tiramisu呢個蛋糕造型十分之趣緻搞鬼,其實係三重朱古力口味,蛋糕面層白色一片係軟糯嘅麻糬,入面
🥭 泰式特厚芒果椰香紫糯米bagel
🍫 徵醺提拉米蘇QQ麻糬bagel
🍹港式檸檬茶Tiramisu
💩 大便Tiramisu
呢個蛋糕造型十分之趣緻搞鬼,其實係三重朱古力口味,蛋糕面層白色一片係軟糯嘅麻糬,入面係香濃朱古力、朱古力脆脆珠、朱古力餅底
嗰晚大家食完飯再一齊食甜品真係好開心,明明已經食得好飽,但係大家都清晒啲甜品,果然甜品係女人嘅第二個胃😜