真係好痴線,為咗趕睇戲🎬嗱嗱臨買個外賣食點知排隊等咗半個鐘呀😭鬼叫宵夜唔算多選擇,而我一直覺得宵夜檔比對面堂食果間好食😋難得等到11點先開門,估唔到咁長龍,人手得一個姐姐嘅關係,前面嗰個仲係4碗、3碗、2碗咁叫,結果等左半個鐘先到我😑即叫即做丫,姐姐亦記唔切太多嘢要續個續個嚟。蘿蔔今晚有啲硬,我平時就唔食稔,食爽嘅,但佢呢次好似未熟哂但有入哂味嫁喎🤔即係未煮好又浸住咁?牛腩同大舖唔同,係因為小食店冇得比你揀牛腩偏瘦定其他,而牛腩平時啲碎濕濕咁嘅今次嚿嚿都睇住佢剪大大嚿,平時小食店姐姐落手比較重,所以叫小辣。點知好似冇辣得滷水汁加腩汁咁。另一碗就叫大魚蛋、我至愛嘅魷魚鬚🦑,但好想食粒冬菇,3餸又肯定食唔哂,因為佢哋餸嘅份量真係唔手軟,姐姐話請我食兩粒🥰佢話新年最緊要開心呀⋯⋯呢碗叫中辣,又好似大辣咁辣,因為佢落咗好多潮洲辣椒油🌶️好彩我「筆」走咗啲。唔好嚇親,魚蛋唔係4粒,而係剪半,長洲大魚蛋真係好正!我最憎陳皮魚蛋~海量嘅魷魚鬚唔知點解佢啲魷魚鬚🦑一啲都唔硬,好彈牙,真係好足料,仲發現姐姐原來請我食4粒冬菇,雖然佢哋唔係大花菇,不過就好入味!每次都係食烏冬 兩餸$42 份量好似係出面嘅
真係好痴線,為咗趕睇戲🎬
嗱嗱臨買個外賣食
點知排隊等咗半個鐘呀😭

兩餸$42 份量好似係出面嘅3-4餸份量,真心抵食!不過我想細份餸平幾蚊我叫多幾款餸囉😂蔥同芫茜自己選擇要唔要嘅!
就係咁嗱嗱聲去睇午夜場啦!
留意返夜晚呢間同對面果間嘅餸都唔同嫁!成日見啲人打錯食評,因為都係同一條街,係對面 不過呢間剩係做早餐同宵夜,主要外賣同有其他小食嘅。