2021-02-04 85 views
呢位老闆令到我忍唔住寫第一篇食評,我係一個麵包控,基本上咁香港九成嘅麵包店我都試過,出名嘅有bake House, 四季,帝苑酒店,享樂烘陪,品穀,甚至乎西貢嘅蘑菇屋都係我最愛,話說我近期搬咗去附近,咁就了解吓附近嘅麵包店是我成個紅磡區竟然比我尋寶搵到一間性價比高質素又好好嘅隱世麵包店,佢有個成¼磅嘅芝士蛋糕竟然只係買$28,平時喺paperstone 度買個包都唔止,仲要一問之下原來個老闆之前喺四季餅店入面做,簡直性價比爆哂燈,平時成日放工去幫襯麵包仲要買二送一,麵包店有好特色嘅麵包卷蛋糕,伯爵茶合桃,紅豆麻薯,抹茶紅豆圍返起都係$5個,肉鬆吐司又係我最愛超足料係,豬肉鬆多到滿瀉,試勻晒啲麵包之後有一日忍唔住見到個老闆膽粗粗問佢可唔可以幫我整啲低糖嘅瑞士卷,點知佢一口答應,老實講賣相唔係一百分,但係味道同誠意係110分佢嘅綠茶同埋紅豆配搭得啱啱好,係我食過最好味嘅綠茶卷
綠茶紅豆卷
2021-02-04
綠茶紅豆卷
  • 肉鬆吐司,英式方包,綠茶紅豆卷,芝士蛋糕