2022-08-28
午餐頭痕食咩好,諗起今個月自己仲有一個鰻魚飯quota,ok咁直接輕車熟路去天井食堂嚕💛行到滿頭大汗入去,chef見到我咁狼狽?即刻斟咗杯冰水我🥹今次就低調?啲嗌咗黯然銷魚飯定食,加是日前菜(冇錯就係上次食過好健康又好食嘅中華沙律),少飯,少汁,多蔥花😆黯然銷魚飯就第一次食,之前食過蒲燒全條鰻魚飯(畢竟今日唔係上堂日,要克制🤣),但銷魚飯嘅鰻魚都好大塊同夠厚身,已經切成方便入口大小,依然燒得好香口,少汁對我來講啱啱好,夠晒滋味又有少少甜甜der,個煎蛋又係好誘人😍蛋加蔥花同米飯撈勻,飯上擺一舊鰻魚,啊~~~每一啖都食得好開心呀🥹今次chef有推薦新轉嘅甜品抹茶蕨餅,雖然係減肥中但我毫不猶豫?就同意一試😆上枱搖一搖會duang duang duang個樣係好可愛😊入口有淡淡抹茶香,唔甜,煙韌清爽,份量亦都剛好,四舊食完毫無罪惡感🙌黯然銷魚飯 7.5/9中華沙律 7.5/9抹茶蕨餅 7.0/9OVERALL 7.5/9叫天井食堂真係我黎尖沙咀嘅食堂之一啫🫶今次已經有mee可以掃碼積分啦💛
黯然銷魚飯 7.5/9
中華沙律 7.5/9