2024-06-18 23 views
就咁睇名,會以為佢淨係食burger。其實佢係一間印尼菜。根據美食網頁搵到呢一間大坑餐廳,原來係主力做”到會”服務,幸好現場都有少量座位,而且係有冷氣嘅。水滴漢堡當然係佢嘅主力之一,咪睇佢細細份,原來食落都幾飽。不過食完我會覺得佢嘅主力其實係唔同嘅調味醬。聽呢度個姐姐講,舖頭其實有千幾呎,而廚房入邊就係工場,即時煮出唔同嘅調味料。漢堡嚟講,芝麻醬同柚子醬都相當不錯。更加特別嘅,係佢嘅印尼沙律。辣辣地又好清新,我最鍾意係青瓜同花生。個醬好明顯係自己整,唔係買返嚟。我哋仲叫咗印尼小食拼盤。同泰國菜嘅串燒唔同嘅係…都係醬!芭東醬同森巴醬好味到可以用嚟點薯條。最後一定要提佢杯柚子梳打,柚子新鮮到不得了,十足新摘落嚟嘅水果。
就咁睇名,會以為佢淨係食burger。

漢堡嚟講,芝麻醬同柚子醬都相當不錯。

2024-06-18