2007-02-26 39 views
是日人日,同best fd行完街後,食餐豪D當慶祝。尖咀呢間食過lunch同tea,dinner就第一次食。原來與cwb價錢差好遠,就算set dinner都係$238起,比起cwb差三份一價錢。不過我o地無叫set,因為唔多o岩食,索性散叫。先上餐前麵包,是十年如一日的芝士條及芝士餅乾,不過味道仍然吸引。頭盤Buffet 當中以煙三文魚、及炒秀珍菇最好食,而蕃茄仔亦大大粒好鮮甜,反而Parma Ham較為遜色,缺了少一種甘香味道。食了兩、三輪已經7成飽了。主菜叫了兩款,第一道是南瓜蝦肉意大利飯,我食過在同級數的餐廳之中,這碟意大利飯是最差的一碟。主角的risotto煮得有點似中式湯飯,飯是極腍的,汁又好浠,沒有一種creamy感覺。我同best fd食了一啖,已不想食下去了。雜菌闊條麵-味道好濃好creamy,陣陣忌廉香。闊條麵軟硬道適中,份量又不少。雖然已經十成飽,但甜品是不可缺少的一環。叫我同best fd的至愛,Tuxedo及芒果芝士蛋糕。Tuxedo是上層白朱古力、中間是朱古力mousse、最底是一片薄薄的朱古力蛋榚。白朱古力唔太甜,而朱古力mousse幼滑,我就嫌朱古力唔夠
是日人日,同best fd行完街後,食餐豪D當慶祝。
尖咀呢間食過lunch同tea,dinner就第一次食。
不過我o地無叫set,因為唔多o岩食,索性散叫。
雖然已經十成飽,但甜品是不可缺少的一環。
叫我同best fd的至愛,Tuxedo及芒果芝士蛋糕。
Tuxedo是上層白朱古力、中間是朱古力mousse、最底是一片薄薄的朱古力蛋榚。白朱古力唔太甜,而朱古力mousse幼滑,我就嫌朱古力唔夠濃,但best fd話濃道剛好。
Cova的芒果cheesecake,真是不可錯過,濃濃的芒果清香,加上細滑的cream cheese,兩者配合,真是一流味覺享受。
今次又是食到飽飽一餐。