2016-09-18
中秋佳節 八月十六同我家老闆揸車入赤柱追月!! 入到去比個日落吸引住 影左一輪相先行去赤柱大街睇下食邊間餐廳~最後比黃色外牆既小屋吸引左 揀左呢間⚓️由於我地無訂位又唔想坐outdoor所以留左電話叫餐廳有位就call我地 大概20分鐘後就收到電話👍🏾一心想食seafood platter但已經賣哂唯有叫seafood bucket~ (HKD188)呢個係S size既雜錦海鮮桶 有大蝦 青口同海蜆大蝦非常新鮮爽口 青口選用左黑青口 無藍青口咁好味 海蜆都不錯海鮮充滿著garlic cream sauce既味道中意食菜既我地 一定會叫salad~呢個boathouse salad好fresh 所有水果都係新鮮再加上沙律菜同蘋果醋汁 十分開胃 (HKD118)呢個crab cake賣相做得好靚好精緻 可以一咬落去 啲蟹肉blend得太碎 無左一絲絲蟹肉既感覺 (HKD138)美國西冷牛扒10安士medium 唔夠juicy肉味唔夠香 (HKD275)Mango smoothies & somersby Apple 酸酸既士多啤梨配上半硬身既cream cheese都係覺得有d甜 要再加
Bucket of fresh seafood
海鮮充滿著garlic cream sauce既味道
Boathouse salad
Crab cake
U.S Sirloin Steak
士多啤梨芝士杯配青檸雪芭
呢一餐唔算特別好食 所以覺得有點不太值~