2024-08-04 2852 views
近期人氣嘅越南法包小店,經常好早賣晒。今次星期六兩點幾過嚟好彩仲有得買☺️舖頭細細淨係做外賣,買完要喺條街搵位食。除咗法包之外仲有賣撈檬,今次叫咗人氣之選cold cut,價錢相對進取,一個法包大概要$68-$78。Cold Cut Sandwich ($78)法包會即場翻熱,之後拎出嚟塗抹肝醬,再根據揀咗嘅款式加餡料。cold cut 配搭咗越南凍肉片,夾住醃咗嘅甜酸白紅蘿蔔絲,青瓜,肉鬆,芫荽,辣椒🌶️。 食法包最怕硬梆梆,而呢個喺外脆內鬆軟,唔乾同唔會鎅口,法包質素比其他舖頭出色。整體成個味道好夾,肝醬少少鹹味,加埋甜酸白紅蘿蔔絲,好清新,如果可以酸多少少就更好。值得一讚係店員見到我哋兩個人叫一個包,主動幫我哋鎅開兩份👍🏻雖然價位偏高,但確實有佢嘅質素,嚟開灣仔值得過嚟買一個試吓😋

Cold Cut Sandwich ($78)

2024-08-03
$78 (Lunch)
  • Cold  cut