2025-01-12 311 views
阿木台灣麵呢間餐廳相信大家都唔陌生,係一間開業多年由台灣人主理嘅台灣菜,咁多年來都一直人氣滿滿!今次就來回味一下回憶中嘅台式味道~紅燒牛肉麵💰HK$76牛肉份量多,肉質軟腍!湯底嘅味道濃厚,麵條彈牙而且掛汁,仲有少量嘅酸菜同埋香蔥做點綴~芝士肉鬆蛋餅💰HK$49蛋餅皮濕潤柔軟,中間夾住魚鬆、雞蛋同埋芝士,表面仲淋上咗醬汁,惹味得來又比到人一樣油而不膩嘅感覺~炸雞扒💰HK$42炸雞扒即叫即炸,外層酥脆,雞扒保持嫩滑多汁,一定要配搭埋阿木鹽酥雞粉🤤~凍 芝士岩鹽奶蓋炭燒烏龍茶💰HK$40表層嘅芝士岩鹽奶蓋充滿鹹香,而底層嘅炭燒烏龍茶又有一種獨特嘅焦香~熱 桂圓紅棗茶💰跟餐+HK$14甜度適中,感覺滋補養生~

紅燒牛肉麵💰HK$76

芝士肉鬆蛋餅💰HK$49
芝士肉鬆蛋餅

炸雞扒💰HK$42

凍 芝士岩鹽奶蓋炭燒烏龍茶💰HK$40
芝士岩鹽奶蓋炭燒烏龍茶

熱 桂圓紅棗茶💰跟餐+HK$14
甜度適中,感覺滋補養生~
桂圓紅棗茶

Type of Meal