2023-10-26
🥕那個滷排骨便當: 8.5/10 ($76)滷排骨係「那個」最招牌嘅食物。塊排骨真係有成隻手掌🖐🏻咁大,而且係啖啖肉。口感方面,外皮炸得好脆🤤🤤,豬扒肉質厚實,亦都有少少肉汁唔會話炸到好乾。味道方面,甜甜地嘅滷水味幾開胃,豬扒亦都醃得非常入味😋😋。配菜(e.g. 粉絲、蘑菇同埋粟米)都幾豐富,調味適當,相當下飯之餘亦都可以平衡返個排骨嘅膩感。(餐廳可以免費選擇多飯,多飯之後嘅份量都幾多p,大食嘅朋友唔使怕唔夠飽🙌🏻🙌🏻)🥕限定—玖香啤酒豬軟骨便當:8/10 ($78)我地怕叫兩份炸嘢嘅話會太油膩,所以就選擇咗呢個期間限定嘅豬軟骨便當🍱。🙎🏻♀️本來仲好驚會好重啤酒味🍻🍻,點知食落去其實啤酒味唔重,反而有啲甜甜哋嘅味,好開胃,而且幾入味🤤🤤。嗰豬軟骨都煮得好淋,啲軟骨係入口即溶,份量亦都好多😋😋。🥕香酥花枝丸:8.5/10(+$12)花枝丸啱啱炸起,口感幾彈牙,滲埋旁邊嘅椒鹽粉後味道十分惹味👍🏻👍🏻。
🥕那個滷排骨便當: 8.5/10 ($76)
🥕限定—玖香啤酒豬軟骨便當:8/10 ($78)
🥕香酥花枝丸:8.5/10(+$12)