2024-04-01 842 views
生活壓力大,吃點甜點能放鬆身心,讓心情好一些。甜點選擇多,泡芙你又喜歡麼?人氣甜品店《AW Patisserie》嘅手工泡芙一直都大受歡迎手工泡芙✨芝麻湯圓泡芙香濃嘅黑芝麻醬加上煙韌嘅麻糬,味道和口感就像食緊一粒湯圓,感覺幸福🫶✨特濃意大利開心果麻糬泡芙滿滿嘅開心果碎鋪面,配以開心果醬、開心果吉士和麻糬做餡,口感豐富,開心果控不要錯過🫶✨台式芋泥鹹蛋肉鬆麻糬面頭鋪滿鹹蛋醬和肉鬆,內餡就用上芋泥和麻糬,食落鹹鹹甜甜又煙煙韌韌,感覺很特別🫶✨法式焦糖燉蛋泡芙燒得香脆嘅焦糖脆面,加上幼滑手工吉士形式口感對比,而味道係完完全全食緊一個焦糖燉蛋,教人怎能不喜歡🫶✨腐竹薏米泡芙陣陣腐竹香味和豆味散發出來,加上用了薏米做餡料,就像飲緊一碗腐竹薏米糖水,夠清淡又養生🫶✨威士忌比利時黑朱古力脆脆工泡芙啖啖威士忌香味,附上小管子,可隨自己喜好再添加威士忌,這款成人限定我非常推介🫶蛋糕樽✨比利時朱古力脆脆蛋糕樽朱古力慕絲配上香濃朱古力醬,面頭再鋪滿朱古力脆脆,味道和口感都相當豐富🫶泡芙爆谷✨田園蕃茄香脆可口,酸酸甜甜幾特別,一口一粒當零食吃,另外製作方法係烤焗而非油炸,所以一點油膩感都沒有

手工泡芙
✨芝麻湯圓泡芙