2023-06-07 155 views
📍NATA - Steak, Wine & Cocktail去觀塘行街,發現原來有好多好西食!呢間西餐廳喺樓上舖,係人氣之一既扒房😝主打牛扒、任食香辣薯條同紅酒白酒free-flow!!!啱晒鍾意飲酒嘅我😆亦都好適合同朋友happy Friday,慢慢飲住食🤓價錢$398/位~性價比幾高!✨Starters ✨🥖西班牙鬆脆包 Grilled Spanish Crystal Bread本身見到個包諗住會好硬身,點知係外脆內軟!好加分🫶而且配埋香蒜希臘芝士醬、油浸番茄🍅同初榨橄欖油一齊食,味道相當夾,好match~🥗爽脆青沙律配香蒜吞拿魚油醋汁 Crunchy green salad with tuna caper mayo沙律最驚喜嘅係配埋吞拿魚,味道鹹鹹地,令人越食越開胃,份量都多,唔會得幾嚿🤣配埋佢嘅魚油醋汁撈埋一齊食係幾唔錯嘅~🍲黑松露白菌湯 Mushroom soup & Black truffle Paste蘑菇味幾重,但就唔係好食得到黑松露嘅味🫣個人就覺得麻麻地,但聞落去係幾香嘅~✨Main✨🐂美國 1855 安格斯西冷牛扒 (10oz) Grilled Us 1855 Si

西班牙鬆脆包

✨Starters ✨

爽脆青沙律配香蒜吞拿魚油醋汁

✨Main✨
美國 1855 安格斯西冷牛扒

🐂美國 1855 安格斯西冷牛扒 (10oz) Grilled Us 1855 Sirloin Steak
我同朋友就叫咗七成熟,西冷牛扒外面煎到好脆,同時亦保留到肉汁,肥瘦相間,所以牛扒入口好嫩,唔會覺得韌而食唔到,好香牛味!😝另外亦都配有燒汁同蔥蓉醬,食落冇咁單調,幾種唔同味道嘅享受😇

🐖香草烤伊比利亞黑毛豬 Grilled lberico pork rack with herbs and garlic
黑毛豬保留到肉嘅粉嫩色,肉質軟腍,唔韌亦都唔鞋口!鎖住咗應有嘅肉汁,亦香草🌿味香;貼心嘅位係會幫你切開一片片,食起上嚟就好方便!仲會坐熱住啲食物,可以一邊同朋友傾住食😌

牛油香草烤黃油大雞

🐥牛油香草烤黃油大雞(全隻) Butter Roasted Whole Yellow Chicken (1200g) with Aromatic Herbs
雞係全隻切件上,係用牛油🧈同香草去烤嘅,所以聞落唔單止好香,食落亦都好有肉汁,雞汁係滴落嚟嘅!未食已經垂涎三尺🤤坦白講,份量係多嘅,會適合2個人share一齊食

香辣薯條

🍟香辣薯條
薯條係新鮮熱辣炸起,會有職員行過嚟問然後先去炸,所以你都絕對係香脆嘅!最怕食到啲淋曬嘅薯條,呢度就冇呢個問題喇👍🏻最正嘅位係可以無限refill,食到幾多就可以叫幾多~味道唔淡,有少少香辣嘅味道,適合一邊吹水一邊食😝

✨Drinks✨
紅酒白酒free  flow

🍷 Free-flow of Wine or Soft Drinks
呢個絕對吸引到我嚟!叫dinner set 會免費贈送紅酒白酒或者汽水🥤會有職員過嚟倒酒俾你飲,無限refill!😆岩曬中意飲酒既你,唔一定要去Bar先有得飲😎

⭐️好味指數:8/10

📍NATA - Steak, Wine & Cocktail (觀塘)
觀塘巧明街107號國基集團中心4樓1號舖
西班牙鬆脆包
爽脆青沙律配香蒜吞拿魚油醋汁
美國 1855 安格斯西冷牛扒
牛油香草烤黃油大雞
香辣薯條
紅酒白酒free  flow
  • 香草烤伊比利亞黑毛豬
  • 任食薯條