2021-05-11
睇openrice比我發現左間人氣打卡樓上café,地點喺朗豪坊附近,終於去開旺角拎嘢順便試吓新嘢!餐廳裝潢有心思,一出𨋢就有花花電話亭同打卡位,一列落地玻璃空間感十足! 座位舒適寬敞,餐牌有意粉/意大利飯/burger,同勁吸引嘅台式飲品!🍗香濃牛油果醬炸雞漢堡配薯條🥑 $138 比“香濃牛油果醬”吸引左點呢個漢堡!估唔到咁好食!外脆內軟嘅包包,夾住流心蛋,下面係一大件炸雞扒,外皮炸至酥脆仲加左香濃嘅蛋黃醬,雞肉嫩滑有肉汁一D都唔乾,再下一層係一大片新鮮蕃茄同波菜沙律,再來一層濃濃嘅牛油果醬夾返住個包包!驚喜!好味!薯條係我鐘意嘅粗薯條,炸得啱啱好!份量好足!🍶白酒煮蜆配意粉🍝$98 除左擺盤幾靚真係好啱打卡,最重要都係好味!白酒煮蜆粒粒漲卜卜清甜爽口,意粉軟硬適中!白酒汁香濃帶有點辣,配菜有小小沙律菜,翠肉瓜粒,大蔥同蒜頭等,好清新同惹味! 🍵超級水果茶🍓$15-好足料好多水果,唔會一味假甜,好fresh。 🥭芒果菲芷🧊 $15-夏天點少得沙冰!每一啖都好似食緊芒果咁!正!
🍗香濃牛油果醬炸雞漢堡配薯條🥑 $138
🍶白酒煮蜆配意粉🍝$98