2022-11-15 37 views
🔹️一生懸麵🔹️相信大家對《一生懸麵》呢個店名都唔陌生,它既雪糕拉麵係香港掀起左熱潮,吸引左好多人去朝聖,去嚐甜嚐麵👍我一直以來都好有興趣去試,但旺角每次都係排長長既人龍。見到荃灣都開左分店就去一嚐滋味拉麵 🥰🥢限定款式 牡蠣沾麵牡蠣沾麵係期間限定款,店員特意推薦👍又真係無介紹錯呀。好豐富既配料舖滿成碗拉麵,有燒過既豚肉、半熟蛋、三粒脹卜卜既牡蠣,食落又真係幾鮮甜😋 沾麵湯底都係蠔製而成,真係啖啖蠔既味道🥢特濃豬骨沾麵湯底濃郁又唔會得鹹味,麵條都好掛汁有兩塊豚肉、旬條、半熟蛋朋友仲特登加左麵底,食到捧著肚皮走🤭🥯小食🥢煎餃子 ($28)即叫即煎,外皮煎得好脆口,值得推薦🥢雞軟骨棒 ($28)有粒粒既軟骨在肉,食落脆卜卜有咬口,幾特別仲有滿滿既沙律醬,好惹味🧋飲品🧃抹茶可樂🧃津路烏龍茶
🔹️一生懸麵🔹️

🥢限定款式 牡蠣沾麵

🥢特濃豬骨沾麵
湯底濃郁又唔會得鹹味,麵條都好掛汁
有兩塊豚肉、旬條、半熟蛋
朋友仲特登加左麵底,食到捧著肚皮走🤭

🥯小食
🥢煎餃子 ($28)
即叫即煎,外皮煎得好脆口,值得推薦

🥢雞軟骨棒 ($28)
有粒粒既軟骨在肉,食落脆卜卜有咬口,幾特別
仲有滿滿既沙律醬,好惹味

🧋飲品
🧃抹茶可樂