2023-10-12
K11 Musea入面既人氣文青cafe, 裝修以木系為主, 側邊有一大片落地玻璃, 環境舒適開揚. 啱哂行街行到攰既時候同朋友坐低嘆返個all day breakfast.炸薯條 $68薯條醬汁可4揀2, 我地今次就揀左日式芥茶蛋王醬同黑松露蛋黃醬, 薯條即炸非常脆口, 2款醬汁同薯條亦非常夾.慢煮澳洲和牛板腱 All day breakfast $188集合西式日式既fusion全日早餐, 有自家製Sourdough, 炒蛋, 炸薯餅, 本菇, 菠菜, 漬物再配搭慢煮和牛, 牛肉肉質軟腍順口,牛味濃郁.脆豬面頰肉卡邦尼手工意大利麵$168面頰肉夠咸香, 炸至外層微脆, 配搭餐廳手工製意粉, 意粉比一般意大利粉粗, 口感亦較平時既彈牙掛汁. 海鹽焦糖比利時朱古力麻糬窩夫 $168窩夫幾乎係每枱既必點, 外層烘至微脆, 內裡軟糯, 重點係舖係面頭既大片牛奶麻薯, 口感非常煙韌而且奶香味十足. 配搭側邊既朱古力雪糕, 難怪會成為cafe既熱門菜式.
炸薯條 $68
脆豬面頰肉卡邦尼手工意大利麵$168