2023-11-07 18 views
🚩荃灣大壩街🚩川花烤魚(荃灣)今日約左朋友係睇戲前食左個烤魚🤣🤣🤣食完就去左睇戲,因為戲院就係對面😉餐廳裝修主要以木系為主,簡單整潔,帶有少少日系感覺,製造一個舒適環境☺️🐠正宗巴蜀烤魚海爐魚(原條)今次簡左海鱸魚,魚既種類比其他餐廳多選擇,仲有新鮮草鯇魚、原條魽魚、原條江團魚,而鯇魚更貼切地有原條/大邊/細邊之選😀😀👅味道方面,因為今日有少少唔舒服,所以揀左個唔辣既酸菜味☺️☺️☺️如果想食辣都可以加辣的🔥唔好睇佢比平時麻辣湯底咁清淡,其實佢越煲越有味,湯底更濃味😋😋搞到我係咁飲湯,好在餐廳都會安排一渣湯擺枱,可以隨時添加🫰🏻🔥烤魚仲要即叫即烤,新鮮既原條鱸魚,魚超大條,兩個人食再叫多左寬粉同一碟小食,份量都相當之多😆絕對CP值極高,大碟夾抵食☺️🐟小食涼拌魚皮新鮮既魚皮爽口彈牙,配有脆卜卜既花生,絕對係一碟開胃菜之選😊👍🏻💡整體來講,餐廳製造超舒服環境去食熱辣辣既烤魚,唔會覺得感覺焗促,好似食到好趕咁,然後餐廳仲會播住歌,真係好Enjoy係呢個環境食烤魚☺️☺️最岩三五知己聚埋一齊食添!📍 川花烤魚 (荃灣)🗺️ 荃灣大壩街29號安康大廈地舖☎️ 46784029#荃灣必食 #荃灣餐廳 #荃灣好去處
🚩荃灣大壩街🚩

川花烤魚(荃灣)

🐠正宗巴蜀烤魚海爐魚(原條)

🐟小食涼拌魚皮

📍 川花烤魚 (荃灣)
🗺️ 荃灣大壩街29號安康大廈地舖
☎️ 46784029

#荃灣必食 #荃灣餐廳 #荃灣好去處 #荃灣美食地圖 #餐廳推介#假日好去處