行過旺角想食日本嘢,見到有間好多人排隊嘅魚生丼飯,就決定食呢間丼燃食堂,星期日晚兩個人排咗10分鐘左右就入到。餐廳入面嘅裝修十分型格,富有日本漫畫嘅特色。我哋嗌咗虎撚四皇丼配海膽醬同焦糖三文魚卷,虎撚四黃丼入面有三片火炙三文魚、三片火炙左口魚邊、三隻火炙甜蝦、兩條火炙蟹腳同埋一堆蟹籽,經過火炙後,海鮮嘅油脂燒到出晒嚟,令到啲配料好香,配上海膽醬一齊食味道啱啱好,加埋日本珍珠米嘅飯底,食落感覺好滿足。焦糖三文魚卷上菜嘅時候,侍應會用火槍噴碟邊嘅鹽粒,製造火焰嘅視覺效果,三文魚卷有六粒,配上火炙完溶溶哋嘅焦糖、芝士、蟹籽同青瓜,一粒一啖食晒,焦糖令到卷物甜甜地,幾好食!📍旺角花園街3-5號鴻威大廈地下6號舖位置就腳:🍊🍊🍊🍊餐廳環境:🍊🍊🍊食物味道:🍊🍊🍊🍊🍊整體CP值:🍊🍊🍊🍊🍊

📍旺角花園街3-5號鴻威大廈地下6號舖
位置就腳:🍊🍊🍊🍊