2023-03-16
想同朋友高談闊論 去居酒屋就最適合啦 摸住酒杯底真係夠晒chill啊☺️ 呢晚嚟咗呢間非常日式感覺嘅居酒屋🏮三點盛合呢個刺身拼盤有三款不同嘅魚生 有三文魚 油甘魚同埋赤蝦 三文魚同油甘魚刺身都好厚切 睇得出餐廳絕對唔馬虎🍣 不過呢碟入面我最鍾意都係赤蝦😻 好大隻 又鮮甜日本直送原條季節魚-刺身喺呢個廚師推介Menu入面 我地揀咗兵庫生蠔🦪 店員表示有蘿蔔蓉 蔥花同埋酸汁啫喱 放上蠔上面做調味😮 呢度嘅蘿蔔蓉幾特別係辣辣地嘅 加埋酸汁啫喱 隻蠔creamy得嚟 完全完全冇腥味 阿波尾雞翼呢隻雞翼非常大隻 肉質嫩滑 仲好Juicy 最鍾意就係面頭嘅椒鹽調味🥰 簡單得嚟 雞翼又唔會太鹹 一人一隻燒雞翼真係走唔甩串揚系列大阪風嘅日本料理 由於都有幾多選擇 但係食量有限 唯有揀啲好想試嘅嚟食下😙 蓮藕 清清地 而且非常低卡 日本宮崎腸 呢個腸仔入面好多肉汁 而且食到有芝士味🧀 黑豚腩 原件腩肉連埋軟骨部份 豬肉味濃郁 一口和牛 真係十分推介呢一碟 和牛肉質軟腍 食落口一啲都唔韌🐮海膽玉子燒呢度嘅玉子燒都做得唔錯 因為唔會全熟 而且款式都有得選擇 我哋就揀咗海膽餡 海膽味香濃令整個玉子燒嘅味道
呢個刺身拼盤有三款不同嘅魚生 有三文魚 油甘魚同埋赤蝦 三文魚同油甘魚刺身都好厚切 睇得出餐廳絕對唔馬虎🍣 不過呢碟入面我最鍾意都係赤蝦😻 好大隻 又鮮甜 日本直送原條季節魚- 刺身
呢隻雞翼非常大隻 肉質嫩滑 仲好Juicy 最鍾意就係面頭嘅椒鹽調味🥰 簡單得嚟 雞翼又唔會太鹹 一人一隻燒雞翼真係走唔甩 串揚系列
大阪風嘅日本料理 由於都有幾多選擇 但係食量有限 唯有揀啲好想試嘅嚟食下😙 蓮藕 清清地 而且非常低卡 日本宮崎腸 呢個腸仔入面好多肉汁 而且食到有芝士味🧀 黑豚腩 原件腩肉連埋軟骨部份 豬肉味濃郁 一口和牛 真係十分推介呢一碟 和牛肉質軟腍 食落口一啲都唔韌🐮 海膽玉子燒
呢度嘅玉子燒都做得唔錯 因為唔會全熟 而且款式都有得選擇 我哋就揀咗海膽餡 海膽味香濃令整個玉子燒嘅味道更出眾🍳 照燒日本火箭魷魚筒
見到呢個魷魚就好開心 因為真係原條魷魚上 真材實料🦑 魷魚燒完更加香 我就最鍾意魷魚鬚嘅部份 乾得嚟又有啲咬口 特色燒飯團
呢個燒飯團都幾特別 餡料方面主要係有紫菜同芝麻 鍾意食煲仔飯飯焦嘅朋友一定會鍾意呢個 因為燒過嘅飯團外層非常似飯焦😻 脆卜卜 飲品
兩杯飲品店員都有叫我哋攪勻之後再飲用 青蘋果特飲 呢個青蘋果特飲唔會太甜 配埋啲串燒食就啱晒🍏 靜岡番茄Sawa 呢個嘅味道幾特別 用咗日本果汁清酒🍶 番茄味道濃郁🍅 無論 刺身定串燒都好有質素 串燒配酒真係好夾 有機會會再嚟食過呀👍🏻