2023-05-06
-第二次去呢間傳統中式風格火鍋店🍲食物好鮮味,終於明白點解成為人氣餐廳🤭多人仲可以有包廂座位,增加私隱度/▫️胡椒豬肚花膠雞鍋$288▫️比佢個招牌胡椒豬肚花膠雞鍋深深吸引住花膠、雞件係分開落最貼心嘅係連胡椒都可以根據自己口味而落雞塊七成熟,湯滾起後加入雞件同花膠煮3至5分鐘後就食得打邊爐之前仲可以飲啖湯先😋/▫️日式和風蕃茄沙律$48▫️將原個蕃茄切薄片,好考師傅嘅刀工醬汁配上醋蒜頭同蔥花好開胃,又fresh又清新🌱/▫️胡爐牛拼盤$398(牛舌芯、安格斯手切肥牛、極上手切牛頸脊、牛胸爽、霜降牛粒)▫️心大心細咩都想試嘅朋友,叫拼盤就啱晒👍🏻一次可以食晒牛嘅唔同部位🐮每種部位都有唔同嘅味道同質地特別鍾意食爽口嘅可以食牛舌芯同牛胸爽每種部位嘅肉味都好濃郁/▫️丸類拼盤(手打香茜炸菜牛丸、黑松露墨魚丸、蟹籽蝦丸、梅菜豬肉丸)▫️丸類都係手打,粒粒都咁爽口彈牙我最鍾意係黑松露墨魚丸黑松露嘅味道好突出,帶出墨魚嘅鮮味🦑另外牛丸同豬肉丸好特別基本上唔使沾醬料都可以食到本身丸類口味👍🏻/▫️餃類拼盤(黑松露蟹肉餃、XO鮑魚蝦餃王、手工雲吞、自家制韮菜餃)▫️私心推介黑松露蟹肉餃,煮4分鐘就可以食😋黑松露味好突出,同
第二次去呢間傳統中式風格火鍋店🍲
食物好鮮味,終於明白點解成為人氣餐廳🤭
多人仲可以有包廂座位,增加私隱度
▫️胡椒豬肚花膠雞鍋$288▫️
比佢個招牌胡椒豬肚花膠雞鍋深深吸引住
花膠、雞件係分開落
最貼心嘅係連胡椒都可以根據自己口味而落
雞塊七成熟,湯滾起後加入雞件同花膠
煮3至5分鐘後就食得
打邊爐之前仲可以飲啖湯先😋
▫️日式和風蕃茄沙律$48▫️
將原個蕃茄切薄片,好考師傅嘅刀工
醬汁配上醋蒜頭同蔥花
好開胃,又fresh又清新🌱
心大心細咩都想試嘅朋友,叫拼盤就啱晒👍🏻
一次可以食晒牛嘅唔同部位🐮
每種部位都有唔同嘅味道同質地
特別鍾意食爽口嘅可以食牛舌芯同牛胸爽
每種部位嘅肉味都好濃郁
丸類都係手打,粒粒都咁爽口彈牙
我最鍾意係黑松露墨魚丸
黑松露嘅味道好突出,帶出墨魚嘅鮮味🦑
另外牛丸同豬肉丸好特別
基本上唔使沾醬料都可以食到本身丸類口味👍🏻
私心推介黑松露蟹肉餃,煮4分鐘就可以食😋
黑松露味好突出,同蟹肉互相輝映
另外其他餃類都係皮薄餡靚
鍾意食餃嘅朋友,一定要試吓唔同口味👍🏻
▫️蔬菜拼盤$63(娃娃菜、生菜、油麥菜)▫️
打邊爐點都要食菜🥬
重點係湯底唔油膩,就算最後食都唔會油膩
性價比超高嘅一間火鍋店
坐得舒服之餘嘢食又好食