2022-01-06
而家正正係聖誕節,所以非常有節日氣氛🎄木系簡約裝潢,夠晒闊落,係打卡嘅好地方Banchan & COOK 結合西餐與韓式料理,輕食為主嘅自助cafe,食韓國野又點少得炸雞同烤正肉呢?仲有呀呢度嘅烤牛肉蛋包飯仲要非常出色架,必試烤牛肉蛋包飯牛肉味超濃,肉汁滲到有味飯再加上流心蛋包😋回味無窮燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜烤肉好嫩滑,燒得啱啱好,夾埋呢度好好味嘅泡菜+辣椒+蒜片+大醬包菜食,有風味又好食芝士蜜糖韓式炸雞(半份)啱晒芝士控嘅我,大量芝士粉喺外脆內嫩嘅雞件上,仲有炸年糕+薯條混埋一齊,埋成咗個小山,唔止賣相靚,仲好好食添🍓韓式雜莓牛角包窩夫 雖然已經好飽,但呢個外脆內軟嘅窩夫配上士多啤梨+Cream味道咁香濃,我又點會抵受到個誘惑 🍓士多啤梨紅桑子梳打酸酸甜甜,好清新,有青檸,紅桑子+士多啤梨果醬,唔太甜幾好飲🎄浪漫飄雪聖誕咖啡好靚嘅賣相,仲要勁有聖誕氣氛,香濃嘅咖啡+幼滑泡奶@banchancook#Banchan&Cook #COFFEETIME #韓式餐廳 #太古 #銅鑼灣 #東涌 #咖啡 #炸雞 #芝士拉絲Banchan & Cook太古城道18號太古城中心二期222A號舖
烤牛肉蛋包飯
牛肉味超濃,肉汁滲到有味飯再加上流心蛋包😋回味無窮
燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜
芝士蜜糖韓式炸雞(半份)
🍓韓式雜莓牛角包窩夫
🍓士多啤梨紅桑子梳打
🎄浪漫飄雪聖誕咖啡
好靚嘅賣相,仲要勁有聖誕氣氛,香濃嘅咖啡+幼滑泡奶
@banchancook
Banchan & Cook
太古城道18號太古城中心二期222A號舖
#foodie #foodporn #cafe #打卡 #韓式 #炸雞 #韓燒 #蛋糕 #instafood #食好西 #相機食先 #太古打卡