2023-08-10
早幾日係銀城9樓食完mini Friday,見到呢間食「日本野」既餐廳叫日本野😆心思思好想試,今晚特登同老公黎食🎈照燒雞扒定食($138)定食跟左一個米飯,溏心蛋/温泉蛋,以及一杯飲品,仲有前菜,雞扒一客有5大片,每片都勁厚,而且肉質好juicy,仲好嫩滑,配以小蕃茄等配菜,味道唔錯,而且飯係日本珍珠米,味道好Match!🎈石燒霜降牛小排($238)最愛食人氣既石燒霜降牛小排,牛脂分佈好平均,而且牛味香濃,店家會放上一個小小既石燒爐,自己想燒幾耐都得啊🫶🏻除此之外,餐廳仲有壽喜燒既選擇,見到好唔錯,選擇有唔少!今次人少食唔到咁多,下次要再試下先🎈三文魚壽司($24/2件)酷愛三文魚既我當然唔放過食三文魚壽司既機會,一客2件,價錢合理,而且肉質鮮甜,刺身唔會好薄,整體唔錯🎈甜蝦壽司($26/2件)甜蝦相對坊間壽司店黎講算大隻唔錯!而且香甜唔腥,正啊!整體黎講係唔錯既體驗,餐廳環境舒適,絕對係同朋友/家人食日本野既好地方👍🏻
🎈照燒雞扒定食($138)
🎈石燒霜降牛小排($238)
🎈三文魚壽司($24/2件)
🎈甜蝦壽司($26/2件)
甜蝦相對坊間壽司店黎講算大隻唔錯!而且香甜唔腥,正啊!