2020-05-11 272 views
上到中心2樓,見到電梯口同走廊位企滿人,原來大家都喺度等待入座。於Openrice book 左7:30pm,眼見門口店員不停翻揭訂座名單,再逐個打電話,鄧佢感到忙亂。終於見到店員準備打俾我,8:05pm左右獲安排入座。柚子米酒看似白粥咁,上面有啲小冰塊保持溫度,用木杓分落小碗飲。柚子味好香,而且混入大量柚子皮,感覺好清新。成餐飯最喜歡呢個,其實冇咩飲酒感覺,而且夠清新,食完辣同炸野飲好合適。然後期待已久ge芝士炒雞到了,好多芝士,好邪惡。中間係雞、年糕同芝士,另外再有飯、菠蘿、泡菜、爐邊蛋。眼見芝士慢慢溶化,爐邊蛋都浮起,急不及待開始食。到店員黎到幫我地炒ge時候,芝士都變焦了。店員再為我地加添芝士,再等芝士溶,店員都好忙,為免芝士再燒焦,我地自己炒。個人覺得唔算好辣,雞粒唔係炸雞,唔洗怕熱氣。三個人食份量剛好。眼見附近食客都有好大份炸雞+脆薯,令我地都好想食,於是叫左脆薯三重奏,份量唔算,食落好似有蜜糖同牛油味咁,都幾好味。海鮮炒粉絲同樣唔算大碟,上面有好多八爪魚仔、蝦、蛤,味道唔錯,有海鮮味。

柚子米酒

脆薯三重奏