2023-01-15
📍深宵食堂(旺角)旺角彌敦道575號Ladder Dundas 3樓深宵食堂呢個名相信都唔陌生,一間係銅鑼灣,另一間就係旺角。今次我就食旺角呢間,地理位置非常方便,係正彌敦道。上到去一開𨋢就已經係食店,地方寬敞舒服,座無虛席,仲不斷翻枱👉芝士蟹肉玉子燒 💰$78😋😋😋😋/5如果有得揀明太子就好喇。不過呢舊玉子燒令我喜出望外,係非常之好食,又香又濃嘅厚蛋,包住一大堆新鮮蟹肉,面層有茄汁寫上深宵二字,小小酸味,十分開胃👉鹽燒三文魚鰭 💰$58😋😋😋😋.2/5一口一件,又脆又好味,唔會乾身,咬落去有魚汁流出嚟,連魚鰭都食埋,點小小柚子醋仲嘢味👉鹽燒秋葵 💰$28😋😋😋😋.5/5面層鋪上木魚絲,一啖咬落去咇到成口都係秋葵汁,木魚似有幻無嘅感覺,好神奇👉牛肉鍋(牛乳湯底) 💰$128😋😋😋😋/5新鮮牛肉配上香濃牛乳湯底,簡直絕配,眼見得幾塊牛肉,但煮完之後係份量好多,一轉色就好夾嚟食,唔係過龍就唔好食,鍋底有椰菜同冬菇,慢慢煮到好淋,好入味👉軟殼蟹沙律 💰$72😋😋😋😋/5新鮮熱辣炸起嘅軟殼蟹,係好味之中再加分,蟹嘅份量有兩隻咁多,配埋一盤新鮮沙律菜,好清新健康👉深宵冷烏冬 💰$48😋😋😋😋.3
旺角彌敦道575號Ladder Dundas 3樓
😋😋😋😋.2/5
👉鹽燒秋葵
💰$28
😋😋😋😋.5/5
👉牛肉鍋(牛乳湯底)
💰$128
👉軟殼蟹沙律
💰$72
👉深宵冷烏冬
💰$48
😋😋😋😋.3/5
係手打烏冬嚟嫁,份量超多,建議兩人或以上食用,面層鋪上蟹子同蟹柳,仲有大量胡麻醬,真係好好味
👉鹽燒原條五花腩
💰$58
😋😋😋😋.5/5
必食之選,呢個價錢,呢個份量,呢個味道,非叫不可
回頭: yesYesyes!!!貴為人氣店好多野食都好味😋價錢又合理😆😆😆
#kermit食在旺角