2023-05-26
日本既滋味美食永遠啱我既胃口,今天相約友人去主打高質材料而且人氣既日式放題餐廳「大瀛喜日本料理」品嚐是日精彩晚餐❗餐廳裝修精緻,自助食品區放置在保溫爐及冷凍櫃井井有條,一目了然,店員殷勤有禮!我們惠顧了晚市放題 :1️⃣🌟刺身、壽司手卷新鮮刺身選擇非常多其中有日本油甘魚,帆立貝,赤蝦,原隻粒貝以及冰鎮花海蜇等等。至於壽司手卷,記住可以一試鮮甜飛魚子手卷以及特式既海膽山!2️⃣🌟燒物及天婦羅仲有要試日式燒物及天婦羅包括蒲燒鰻魚,西京燒比目魚,榴槤炸彈,天婦羅蝦以及我至愛鹽燒雞翼!3️⃣🌟小食小食亦都有唔小選擇如蒜蓉粉絲蒸扇貝、薑蔥爆鱔球,黑椒蜜汁一口牛及王牌燒乳鴿王等。4️⃣🌟一品料理一品料理有鍋物同粥等選擇有鮑魚雞粥以及雪花牛肉鍋,份量足夠與友人共享美味。5️⃣🌟自助吧大家都要記得留意自助吧區,有日式章魚丸,炸雲吞,涼拌小食如泰式鳯爪及和風帶子裙邊、冷盤有蜆及凍蝦,哈根大師雪糕乳酪、湯品有濃郁花膠烏雞湯、支裝罐裝凍飲及熱飲等,一應俱全
我們惠顧了晚市放題 :
1️⃣🌟刺身、壽司手卷