2022-11-19
之前The Mochiffon Cake喺K11啱啱開pop up store嘅時候超級多人排隊買 重要開舖幾個鐘之後就賣晒 真係一糕好難求 🥲最近經過K11 終於見到人龍冇咁長 有機會買來試吓了🤩有IGshop做到喺大型商場開長駐pop up store 就知佢幾有人氣同質素啦 蛋糕款式仲好多添 👍🏻唔只有一盒盒買 仲可以訂一整個蛋糕 不時仲有期間限定口味添 🥰呢間嘅戚風蛋糕出名軟熟香茶味 麻薯亦都軟糯煙韌如果你係茶控或者煙靭控 做千祈唔好錯過啦 😆🍫🫖伯爵可可 ($80)一盒有兩件蛋糕三文治 餡料同蛋糕都幾足料㗎😁配方採用低糖低油 令蛋糕輕盈食落冇負擔👍🏻蛋糕體軟綿綿又唔會乾 配埋忌廉一齊食濕潤度啱啱好💦伯爵茶採用Twinings伯爵茶葉 無論係聞落定食落香味好出配搭濃郁黑可可忌廉 少少甜不膩 食曬一個都唔覺得膩 🍫伯爵茶搭配黑可可忌廉 茶同朱古力味都食得出 而且味道混疊得好融洽🥰加埋佢哋嘅招牌煙靭麻糬 一大條夾喺蛋糕中間 口感煙煙靭靭 配搭鬆綿既戚風蛋糕一齊為蛋糕增添左唔少口感同層次 而且麻薯唔會過甜亦都唔會超級軟淋黐口 口感啱啱好👍🏻不過因為有麻薯嘅關係 最好就即日食啦 擺咗入
最近經過K11 終於見到人龍冇咁長 有機會買來試吓了🤩
有IGshop做到喺大型商場開長駐pop up store
就知佢幾有人氣同質素啦 蛋糕款式仲好多添 👍🏻
呢間嘅戚風蛋糕出名軟熟香茶味 麻薯亦都軟糯煙韌
如果你係茶控或者煙靭控 做千祈唔好錯過啦 😆
🍫🫖伯爵可可 ($80)
一盒有兩件蛋糕三文治 餡料同蛋糕都幾足料㗎😁
配方採用低糖低油 令蛋糕輕盈食落冇負擔👍🏻