2023-11-24
好耐之前去過銅鑼灣嘅人氣Cafe Coffeology☕️佢嘅招牌雙層抹茶cheesecake到而家我仲記得個種濃郁回甘嘅味道😍之前知道佢哋結業覺得好可惜,不過最近佢哋就載譽歸來🥳🥳係舊舖附近嘅勿地臣街回歸。新店空間闊落,裝修有時尚感。除咗招牌cheesecake、輕食、咖啡,新店亦提供幾款意粉、牛扒等主食,可以嚟個好滿足嘅lunch🤰🏻Cold brew rib eye w/ bake potato新菜式,特別地用上cold brew醃製大大塊嘅肉眼扒😛邊緣位置帶焦香感,令賣相更吸引🤩除咗焦香味,亦真係食到啲咖啡豆嘅香味😙😙旁邊嘅肉汁亦係加入咖啡元素,帶咖啡嘅甘苦味,愛啡如命嘅人就係鍾意呢啲味道😋😋肉眼扒有少部分位置帶少許筋,但整體口感都係軟腍好juicy💦焗薯好粉,加上sour cream,簡單卻令人滿足嘅comfort food🥰Pistachio cake每日限量供應,用上自家製開心果醬💚出面食唔到㗎😏一入口就感受到濃濃嘅開心果香,開心果cream濃郁軟滑,手指餅比起平時嘅tiramisu鬆軟啲,無咁濕潤,更能平衡質感較rich嘅開心果cream👍🏻喜歡面頭有好多開心果碎增添咬口
Pistachio cake
每日限量供應,用上自家製開心果醬💚出面食唔到㗎😏一入口就感受到濃濃嘅開心果香,開心果cream濃郁軟滑,手指餅比起平時嘅tiramisu鬆軟啲,無咁濕潤,更能平衡質感較rich嘅開心果cream👍🏻喜歡面頭有好多開心果碎增添咬口。另外原味tiramisu、招牌雙層cheesecake都好受歡迎好吸引,下次都想試吓🤪
Aerocano
打氣泡至打出啤酒般豐盈嘅泡沫🍺可以揀fruity或nutty豆,fruity有白桃香氣🍑帶白桃香氣,味道微酸,正好作為一餐嘅總結☺️
人均消費:$330
推介指數(10分為滿分):8分