2024-11-13
今日過開嚟旺角朗豪坊,見到原來開咗喺北海道人氣湯咖哩,好多人食就試下先。 適逢餐廳推出秋祭小食,我哋都揀咗幾款,分別係脆紫菜日本川海老 ($48)、炸薯條配黑松露醬($28),非常優惠抵食。 日本川海老:海老炸到脆卜卜,連個蝦殼都可以一齊食埋,味道鮮甜。配合香脆嘅紫菜,味道更為提升。 另外再叫咗個雞皮餃子,外皮金黃酥脆,內餡軟嫩多汁。雞皮油香十足,餡料亦都好飽滿。 炸薯條配黑松露醬:薯條炸得金黃香脆,而且熱辣辣,薯味濃郁,點埋個黑松露醬真perfect! Suage Special 湯咖喱:有唐揚炸雞、司華力腸、日本厚切煙肉、脆皮雞腿肉串,非常豐富。唐揚炸雞炸得金黃香脆,食落有燙口感,咬落去亦好juicy。 炙燒豚角煮湯咖喱:如果第一次食,呢個絕對係必點。湯咖喱套餐方面可以揀白飯、拉麵或烏冬,再有3款唔同湯底可以揀,普通原味湯底就唔使加錢,至於櫻花蝦濃湯同埋特選限定就要加$10,大家亦都可以按照自己喜好要嘅辣度。另外可以另加配料同蔬菜。 一上檯先先嚐一嚐個湯咖哩,湯頭非常清爽,不算太過濃稠,咖喱味道恰到好處,唔會太過鹹味。湯底用咗大量北海道出產嘅洋葱、蕃茄等蔬菜熬製而成,並加入多種香料
一上檯先先嚐一嚐個湯咖哩,湯頭非常清爽,不算太過濃稠,咖喱味道恰到好處,唔會太過鹹味。湯底用咗大量北海道出產嘅洋葱、蕃茄等蔬菜熬製而成,並加入多種香料,味道濃郁。
角煮豚肉就係成碗嘅靈魂,十分之有口感,肥瘦適中,燒香咗嘅叉燒入口即溶,非常好味!溏心蛋亦夠流心😋
餐廳除咗可以堂食之外,亦都有外賣飲品同埋雪糕。