2018-08-29
今晚同男友拍拖,黎黎去去食既野都好悶今次試下印度菜~係香港好似比較少見一去到點知勁多本地印度人(即係代表唔會伏,因為佢地自己本地人都光顧)所有服務員都係印度人,所以清一色講英文佢俾了份中文menu我地(貼心~)否則真係睇唔明餐牌我地嗌了前菜係孟買特色薯仔脆餅,主菜嗌咖喱,大蒜黃扁豆同埋naan~佢啲飲品好吸引,所以我地都嗌了試下,分別係印度奶昔同粉紅秘魯孟買特色薯仔脆餅($75)佢面有一層greek yogurt/sour cream既物體,酸酸甜甜幾開胃,而且presentation唔錯!仲有三隻sauce俾你蘸(辣、甜、清新)大蒜黃扁豆($65)Naan蘸住食唔錯~而且食到入邊有好多豆類,會好適合素食者食!而且雖然大蒜,但食完唔會口臭👍🏻印度奶昔($49)我覺得好正,啖啖芒果味濃郁,而且佢有加香料,帶丁點兒鹹味,幾特別!就我以上體驗,我覺得餐廳好正宗!食印度菜黎無錯!而且餐廳內裝修都幾文青feel~完全唔似我幻想中既印度餐廳~推介💪🏻
今次試下印度菜~係香港好似比較少見
一去到點知勁多本地印度人
(即係代表唔會伏,因為佢地自己本地人都光顧)
所有服務員都係印度人,所以清一色講英文
佢俾了份中文menu我地(貼心~)
否則真係睇唔明餐牌
孟買特色薯仔脆餅($75)
大蒜黃扁豆($65)
印度奶昔($49)