2022-08-01 204 views
今日同朋友試呢間甜品舖,雖然係平,但食物質素堪憂,促使我寫左人生第一篇負評😡😡Oreo朱古力芝士奶蓋富士雪山 $46一上到黎賣相都還好,但等左2分鐘個底已經融哂,變左成攤水,極嘔心🤢🤢d冰係超級粗,成塊硬倔倔,點敲都敲唔碎,食上去就係果種自己屋企雪櫃雪出黎嘅冰,好多粗粒,冇味入面有一球曲奇雪糕,係成碗野唯一食得入口嘅野d奶蓋同朱古力醬好濃,都ok嘅,不過配埋呢塊磚頭黎食就唔係好夾總之:千祈唔好食呢間嘅刨冰 係我食過最難食嘅冰食左三分一已經冇食(係根本食唔到)炙燒焦糖布甸麻薯窩夫餐 $76呢個窩夫都ok,口感比較軟糯,唔係脆果種,好有飽肚感,份量幾大份,係抵食嘅上面嘅焦糖布甸奶蓋幾甜幾好食朋友嘅評價係食上去有d似格仔餅我地跟餐配左杯芝士奶蓋四季春奶蓋正常,不過個茶冇乜茶味,好淡結論:唔推薦呢間舖頭刨冰大伏!!!

Oreo朱古力芝士奶蓋富士雪山 $46
Oreo朱古力芝士奶蓋富士雪山

入面有一球曲奇雪糕,係成碗野唯一食得入口嘅野
總之:千祈唔好食呢間嘅刨冰
係我食過最難食嘅冰
食左三分一已經冇食(係根本食唔到)

炙燒焦糖布甸麻薯窩夫餐 $76
炙燒焦糖布甸麻薯窩夫餐

上面嘅焦糖布甸奶蓋幾甜幾好食
朋友嘅評價係食上去有d似格仔餅

我地跟餐配左杯芝士奶蓋四季春

奶蓋正常,不過個茶冇乜茶味,好淡

結論:唔推薦呢間舖頭
刨冰大伏!!!