2017-10-16 1026 views
第一次食Uncle Tetsu's Cheesecake係之前去台灣,喺台北車站見到間舖大排長龍,本著香港人 ”人買我買” 既精神再加好奇心駒使下,買左個cheese cake 黎試,一食不得了,真係覺得好好食,之後每次去台北都要買黎食。今日經過旺角,突然間好想食,但又唔可以即刻飛過去台灣買,於是乎走去買個原味止下癮先。蛋糕質感好軟滑好creamy,有D黏口但又唔會過甜,買既時候已經預先放左入個盒度,蛋糕攤凍左一D都唔熱,而且唔知係咪外賣盒焗住左既關係,我買完之後搭車返到屋企即刻開黎食,係勁濕潤,如果熱辣辣岩岩出爐既話應該會無咁濕同好食好多,雖然係咁,我都覺得係好食既,番到屋企切黎食,唔駛10分鐘已經俾屋企人KO 晒,$59 就有一個仲想點。
,之後每次去台北都要買黎食。

原味Cheese cake
2017-10-14
TakeAway
$59 (Tea)
原味Cheese cake