2023-01-12
之前睇網絡媒體介紹,已經想試吓,同朋友講起都知係人龍店,中午/晚上都係,諗住晚上6點去,應該無咁誇張,到步時見幾個人排緊隊,好快入座👏🏻👏🏻👏🏻餐牌種類選擇唔算太多(但夠),好怕去到餐廳係多選擇,但無樣精(即係茶餐廳),餐牌方面加分,第一次嚟試,一定試招牌菜,滷肉飯/鹽酥雞/肉鬆芝士葱找餅,嘢飲叫左白桃烏龍茶。食物好快上枱,夠熱,賣相ok,份量剛剛好,可以食到小食👍🏻先講滷肉飯,俾夠一只蛋係開心嘅😆,我要糖心蛋,糖心做得幾好,滷肉醬可以更好,佢係見到一條條肉嗰種滷肉醬,但無咩香味,味道偏淡,連左邊嘅漬物都係淡味,無一種越食越想食嘅感覺,或想加多個白飯😂再試另一招牌菜/鹽酥雞,可以嘅,算juicy,但未到爆汁,九層塔得兩片,鹽酥雞食落亦無一種好香口嘅感覺,係五香粉?定椒鹽唔夠?總之就係嗰種感覺。另外嘅肉鬆芝士葱找餅同飯品都正常。總結,食得出好有心機去做,我心目中係合格,但可以更加好,令我記住你,去到荃灣,我會諗起你,如果要排一個鐘,我唔會排,如果再改良一下味道,會更加吸引👍🏻
食物好快上枱,夠熱,賣相ok,份量剛剛好,可以食到小食👍🏻
另外嘅肉鬆芝士葱找餅同飯品都正常。