2025-01-07 190 views
今日喺旺角呢間茶樓飲茶。佢張墊枱紙有教大家人哋斟茶要點敲枱致謝,好有趣啊。先叫了一壺普洱茶嚟解一解肥膩先再食嘢。香噴噴流沙包熱辣辣啲流心奶黃真係會噴出來,要小心焫親個咀 老爺子古法馬拉糕呢個馬拉糕比出面食到嗰啲嘅顏色深色啲,唔通真係有啲咩古法嘅?唔會好甜、淡淡地,好啱注意健康人士食。傳統芝麻糕(凍)凍冰冰、一入口就feel 到好濃郁嘅芝麻味!好似食緊芝麻糊凍糕咁🤣暖身千層薑汁糕(熱)真係一層層可以拆出嚟架!數過10層左右啦 哈哈!好有薑汁味 少少辣辣哋、食完個身真係暖晒,而家天氣轉凍,好啱冬天食澎湖蜂蜜蒸黑糖糕(熱)我食到有少少淡紅棗味,幾煙韌,甜甜地生炒什菌餃啲餡料好豐富,就嚟爆出嚟咁㗎!食埋呢個就飽晒喇!鋿晶館 (旺角)📍旺角彌敦道726號地舖

先叫了一壺普洱茶嚟解一解肥膩先再食嘢。

香噴噴流沙包
熱辣辣啲流心奶黃真係會噴出來,要小心焫親個咀

老爺子古法馬拉糕

傳統芝麻糕(凍)

暖身千層薑汁糕(熱)

澎湖蜂蜜蒸黑糖糕(熱)
我食到有少少淡紅棗味,幾煙韌,甜甜地

生炒什菌餃
啲餡料好豐富,就嚟爆出嚟咁㗎!食埋呢個就飽晒喇!

鋿晶館 (旺角)
📍旺角彌敦道726號地舖