2008-10-24
響依家呢個時世, 仲要搭$12蚊車先入到黎買海鮮, 如果唔係陪男友我都唔想咁哂錢, 咁既然入黎到就梗係要搵d野黎補償返啦泰式雞肉飯$28 (都係一般泰菜地方去食既碎雞肉, 加埋得返一隻雞翼到, 都幾嫩滑, 個辣汁幾正, 仲有一粒粒唔知乜野響d醬裡面, 老細話係佢地自己整既, 雖然對於我黎講辣過頭, but我男友卻喜歡到問老細比多碟仲食得哂添~飯就太少喇, 男仔更加唔夠食啦~碗湯就一般啦, 我就覺得冇乜野, 男友卻說成碗只是味精湯, 飲多啖都唔肯~)鴨肉鹵水腸凍檬$33 (有d貴, 但係又貪新鮮未試過叫黎食, 鴨肉一d都唔韌, 腸都幾肥但幾重鹵水味, 只係食得多開始有d豬臭味....好難以形容既醒味...個凍檬要加d酸甜醬黎撈, 好後悔撈埋落d餸度, 因為d餸齋食係好味過點醬, 我唸我以後唔會再叫凍檬黎食喇~)P.S. 呢度唔好話冇下午茶既set, 係全日都係叫同一堆既野亦係同一樣既價錢, 我唸再遲d經濟再下滑的話, 佢想唔減價招徠客人都幾難~