2017-10-25
港人越來越注重健康飲食,所以眼見不少素食餐館開張,亦做得有聲有色。而我自己都係一個半素食者,加上帶住爸媽兩老,有時都會選擇素菜。前排媽媽試過位於北角既素食份子既晚餐,聽聞質素不錯,走私房菜路線,所以就想試下佢既自助午餐,點知食到一肚氣。首先評價一下食物,其實味道不差,種類多,refill 都算快,有d送菜都幾精緻。不過,當日有客包場,所以所有預先book左抬既食客,同埋walk-in客都需要搭抬,坐系餐館既最入面。先唔好講出入拿食物要經過toilet, 一張10人長方形抬要比四家人坐已經好逼同食得好辛苦,但係店員竟然見客人出左去令野食,就當人地走左,即刻加圓凳變12人抬,完全唔尊重客人,非常唔專業,導致客人之間有爭執,店員處理手法非常有問題。我只係座坐低半個鐘,隔離既爸爸媽媽出左去令野食,店員已經係甘叫walk-in客座我隔離,我答左3次話有人,答到火都黎,好彩我座系度,唔係令完野食翻黎位都無。點解book抬前唔預先同客人講有人包場要搭抬?我成程都食得超唔舒服,走之前忍唔住同店員反映意見,但係佢既反應系愛理不理甘,令人更反感。其實$78一個lunch, 我可以有好10倍既選擇。有人包場
點解book抬前唔預先同客人講有人包場要搭抬?
我成程都食得超唔舒服,走之前忍唔住同店員反映意見,但係佢既反應系愛理不理甘,令人更反感。其實$78一個lunch, 我可以有好10倍既選擇。有人包場唔係大晒,唔係服務質素下降既理由。