2023-03-25 145 views
第二次再食淥鼎記,係11月尾,4人食。當日7:30到,book 咗抬,唔係冇位⋯個餐加理1,每人4百幾,冇限時間㗎。先上一份刺身,有三文魚,帶子,飽魚,蝦,全部大隻新鮮,呢個係只有一份,食緊魚生時,就上羊腩煲,呢個係冬天期間限定,唔食羊可以選擇其他,記憶中有酸菜魚,雞煲。羊腩煲好濃味,我哋拎咗啲生菜煲嚟食,呢到同其他任食火鍋店一樣,蔬菜,調味料,丸類,飲品係餐廳中間任拎。食完羊腩煲,待應會收走,另上打邊爐湯底,唔係好記得叫咗乜嘢湯底,不過好清,不過不失,同時間上理個餐嘅一份靚牛肉同海鮮。牛肉真係靚,有牛味又唔太肥,海鮮就可以啦。仲有其他火鍋配料可以Q R code 點,我哋已經夠晒,冇另叫。間中嚟同朋友放肆下,好幸福。