2019-06-04 1046 views
晚上特登揸車入西貢食牛扒,因為呢間餐廳每逢星期三都有三款牛扒做買一送一既優惠,幾抵食之剩味道亦唔錯。大約晚上七點黎到,雖然我哋無訂枱,但待應都好好俾咗枱我哋,不過就要八點前交枱 ; 因為之前都係食開牛柳,所以我同朋友一坐低就即刻落單。落單後等咗二十分鐘牛柳都未黎,問個待應係咪落漏單佢就話整緊,如是者再等多十分鐘都重未嚟,我哋再問一問先知原來係落漏單。🤦🏻‍♂️ 🤦🏻‍♂️牛柳叫咗七成熟,煎得不錯內裏粉嫩,黑椒汁味道亦頗惹味,而且有粗薯條同沙律菜伴碟 ; 不過我同朋友都一致認為牛柳係縮咗水,而且依家要成 $278,記得二月尾食都係 $208,加上服務又。。。。今次真係有點失望。