2024-01-13
咁岩屋企人生日想食butterflyroom一於就一齊試下dinner set到步Rosewood Hotel 成個環境好靚Butterflyroom 唔算好大,但成個裝潢都好雅緻高級Dinner Set 係 3courses menu 簡單介紹,選擇唔算多,頭盤係二選一水牛芝士/ 三文魚 前菜兩款都唔係hit 中我心中最喜歡既前菜,但不得不說個三文魚真係好食。 唔會死鹹,魚肉厚有質感。 水牛芝士都係唔錯Main 就係三選一Steak/ Sea-bass/ Mushroom Risotto我地一行人叫左唔同款大家試下味當中最好味係Steak! 真心唔錯,煎的Medium 非常好食爐魚魚肉厚,魚片煎的香脆,兩者配合埋就正反而係Mushroom Risotoo, 飯粒偏生,可能係跟足正統做法,但大家都覺得硬。 飯的汁雖然好濃,但味都偏鹹,同感覺以呢個價位 加一$6xx 尾黎講應該可以比更高級的菇類,例如松露 當然我地叫果陣巳經知唔係,但都係想試下,的確結果係沒咩驚喜甜品就是甜品車任選五件我地簡左每樣一件,除左粉紅色之外,每件都好好食餐飲是:Champaign/ non Alcohol sp
一於就一齊試下dinner set
到步Rosewood Hotel 成個環境好靚
Dinner Set 係 3courses menu
簡單介紹,選擇唔算多,頭盤係二選一
水牛芝士/ 三文魚
Main 就係三選一
我地一行人叫左唔同款大家試下味
爐魚魚肉厚,魚片煎的香脆,兩者配合埋就正
當然我地叫果陣巳經知唔係,但都係想試下,的確結果係沒咩驚喜
甜品就是甜品車任選五件
我地簡左每樣一件,除左粉紅色之外,每件都好好食
餐飲是:Champaign/ non Alcohol sparkling 二選一
可以的話,就飲Champaign,因為無酒精果個真係... 很一般