Green Orange

2018-08-02 204 views
適逢我生日,女友又帶我食好西!今日嚟到既係上環既green orange!環境舒適!高級得嚟唔會令人唔自在好拒謹。晚餐先從沙律開始,我地叫左個燒帶子柚子沙律,沙律菜加入柚子夏天真係好清新!加上燒帶子,外面微焦內嫩,成個配搭好正!再嚟餐湯黑松露磨菇湯,一送到面前已經聞到好香松露香味!將松露攪拌,加上creamy口感,真係飲到唔想停主菜龍蝦汁意大利飯賣相除左得之外,味道都好得!入面海鮮有青口、帶子,仲有罕見北寄貝,全部新鮮彈牙。加上濃到不得了既龍蝦汁,呢道菜我俾10分!仲有一個主菜就係焗豬手,豬手整得好食都唔易。green orange呢個豬手焗得多脆之餘,肉質嫩滑又唔會太咸,比較岩香港人口味
適逢我生日,女友又帶我食好西!

燒帶子柚子沙律
黑松露磨菇湯
龍蝦汁海鮮意大利飯
脆焗豬手配蜜糖芥末醬
2018-07-23
$300 (Dinner)
Celebration
Birthday