2017-11-09 43 views
唔係講笑,自從上次俾小情人老點左去銅鑼灣一間好難食卻自稱好Super嘅丼飯後,對丼飯充滿失望,今日小情人話要負荊請罪,同我去譽發廣場試他新發現的一間主打魚生丼飯的餐廳,既然如此,也不能不稱職地陪著他食。油麻地地鐵站行去,大約3分鐘,地理位置算方便。電梯門打開,大大個日式風味的招牌,感覺好像好pro,個心先定一定。餐廳環境幾大幾寬鬆,有bar 枱,一般坐位,最有誠意係有私密度較高的卡位。位置舒服,心情自然歡暢d😬餐牌上滿滿不同配撘的丼飯,還可以自選配撘,另外有一些日式小食,飲品亦有選擇。小食: 明太子蛋捲$38雞蛋幾滑,同明太子比例算可以,如果可以多幾塊就更加好😊火炙丼:全場唯一同火炙有關的丼飯,仲係有齊我喜歡的魚生,所以我好快就點好。丼飯有帶子丶三文魚子丶三文魚丶左口魚丶黑郁。每一款都係新鮮,有魚生應有的鮮味,三文子份外爆滿,質素非常好,令我有感自己真係食緊丼飯應有嘅質素!值得一提,飯暖暖地很滿意。自選:飛天黑郁,海膽,牡丹蝦丼。自選中班嘅當底本身佢有吞拿魚蓉,非常美味,有濃濃的呑拿魚香,牡丹蝦彈牙,海膽creamy 甜,飛天黑郁厚切很肥美,所有魚生無腥,很高質,食落個胃非常舒服。湯:

位置舒服,心情自然歡暢d😬

小食: 明太子蛋捲$38
雞蛋幾滑,同明太子比例算可以,如果可以多幾塊就更加好😊

湯: 真魚湯黎講飲過最鮮美,而且份量足又夠熱,無花無假真材實料。又甜又香又開胃。

甜點:外型細細粒,非常可愛,味道更出奇地佳,好QQ 內裏的蓮蓉又不會太甜,整體口感佳。

總括而言,第一次食丼飯d魚生真係有魚生味,係真材實料,有誠意,唯一美中不足就係丼飯的份量有點太少,多番少少一定讓人飽滿快樂。是喜歡的一頓飯。