2019-03-27
一直聽聞米走雞芝士雞煲出名,今日終於帶女朋友去試下。枱面好貼心咁寫名芝士雞煲的食法和推介的食材,和姐姐熱情的介紹,終於係花多眼亂的選項下揀了配料。一坐下姐姐就送上醬料,可以自行調配,每位醬料費$14芝士雞煲可以揀激量芝士碎而唔洗加錢,緊係即揀啦:)雞煲一打開好吸睛,好多芝士碎,熱既時候可以做到輕微拉絲。一吃湯底果然有濃厚芝士咸香。雞件很多,也很入味。混合芝士湯底。邪惡又很滋味。配料就揀左響鈴,好似係自家製既,好多層,所以浸一浸,外淋內脆。不過比較飽肚。仲有蜂巢豆腐,係吸湯之選,口感好特別。仲叫左大路既芝士腸同魚皮鮫,鍾意芝士既我地,仲叫左全份既芝心丸,內裡可以拉絲。最後叫左個辛辣麵,辛辣麵彈牙好掛芝士汁,真係好滿足。食物可以叫半份同全份,兩個人來食又可以試多d 款,好貼心。現場有live show, 歌手聲線不錯。打邊爐來講,第一次有咁既氣氛。
一坐下姐姐就送上醬料,可以自行調配,每位醬料費$14
最後叫左個辛辣麵,辛辣麵彈牙好掛芝士汁,真係好滿足。
食物可以叫半份同全份,兩個人來食又可以試多d 款,好貼心。