2022-09-13
今日同男朋友去北角睇戲,睇完戲嘅時候已經夠鐘食飯。所以我哋即刻喺網上面搵到喺一間睇戲院附近食打邊爐放題嘅餐廳。而且comment幾好!所以就決定咗今晚係打邊爐之夜😍餐廳嘅環境好乾淨,喺自助區嘅食物排得好整齊,勁吸引😍但最滿足嘅係,呢間餐廳可以係一人一鍋。咁我同男朋友就可以分別食唔同嘅湯底☺️我就叫咗💯 膠原豬骨鍋‼️呢個真係勁鮮甜!而且有好重嘅豬肉味😍口感有滿滿嘅骨膠原喺入面,呢個湯底完全係女人嘅恩物。真係大愛😍💯丹麥豚腩肉‼️超香濃的豬骨鍋配豬腩肉片,真係雙重享受😎。豬腩片切得好薄,放落湯到淥一淥,完完全全吸收左湯嘅精華!好好食😋💯丸‼️平時最唔吸引嘅丸,嚟到呢度就好有驚喜!唔單止選擇嘅種類有好多,而且全部都超級鮮味,口感仲非常彈牙!打邊爐真係唔可以少咗佢👍🏻💯關東壽喜燒鍋‼️呢個係男朋友叫嘅湯底,佢話佢鍾意食濃味野,所以一定係叫壽喜燒🤣正如我男朋友所講,好清嘅湯底,但味道非常濃郁😍用佢嚟打邊爐真係好正😋💯丹麥王樣牛小排‼️呢個又係好有驚喜,肉同雪花嘅比例啱啱好。而且廚師將佢地切到好薄。只係需要放入個湯入邊淥一陣就食得。有非常香嘅牛肉味,而且好多汁。口感一啲都唔靭。正‼️‼️‼️
我就叫咗💯 膠原豬骨鍋‼️
💯丹麥豚腩肉‼️