Shahrazad Lebanese Dining Lounge & Bar

特別既日子,黎左一間我bookmark左好耐既中東菜餐廳食野呢度既食物質素同餐廳氛圍感真係令我大開眼介(*๓´╰╯`๓)♡💜💜 Brunch set: 包左Buffet,一款蛋,一款前菜同甜品我地add on 左一個烤肉拼盤野飲同埋叫左一杯one thousand one night &一杯 Yakult Lemonade Buffet:🥗🏺勁多野食,睇到眼花撩亂每樣都夾左少少試好驚喜每一款都好岩我口味沙律好新鮮,加埋中東醬汁,風味十足!焗茄子口感獨特,加埋中東香料打破左我對茄子既舊思維鷹嘴豆泥質地綿軟,勁creamy,口感豐富而且有濃郁既鷹嘴豆風味,都好正仲有brownies 都好好食tim! 北非焗蛋:🍅🍳番茄醬連埋中東香料一齊焗雞蛋,味道有少少辣味,焗完隻蛋仲保持住嫩滑既口感👍 油封肉碎焗蛋:🥚🍗將滑嫩既肉碎封係蛋入面焗,焗完蛋味同肉味都好濃郁,滑到食落有d似炒蛋 蕃茄洋蔥黑胡椒配羊肉&中東包:🍅🐑🥖羊肉好軟淋,味道一d都唔酥,而且好入味可能同蕃茄洋蔥一齊煮左一段時間將材料放係中東包上面食,好match好好味! 烤肉拼盤:🐏🐑🐔🐂🍴🍴個拼盤外貌好震撼(σ°∀°)σ一大個中東sty
呢度既食物質素同餐廳氛圍感
真係令我大開眼介(*๓´╰╯`๓)♡💜💜

Brunch set:
包左Buffet,一款蛋,一款前菜同甜品
我地add on 左一個烤肉拼盤

Buffet:🥗🏺
勁多野食,睇到眼花撩亂
每樣都夾左少少試
好驚喜每一款都好岩我口味
沙律好新鮮,加埋中東醬汁,風味十足!
焗茄子口感獨特,加埋中東香料打破左我對茄子既舊思維
仲有brownies 都好好食tim!

北非焗蛋:🍅🍳

油封肉碎焗蛋:🥚🍗

蕃茄洋蔥黑胡椒配羊肉&中東包:🍅🐑🥖
羊肉好軟淋,味道一d都唔酥,而且好入味
可能同蕃茄洋蔥一齊煮左一段時間
將材料放係中東包上面食,好match好好味!

烤肉拼盤:🐏🐑🐔🐂🍴🍴
個拼盤外貌好震撼(σ°∀°)σ
一大個中東style盤,裝左勁多塊肉肉係上面
除左羊架,仲有中東香料調味既羊肉,軟嫩既雞肉同香氣四溢既牛肉
完全感受到佢每一塊肉都經過精心既調味同烤製
每一塊都令我好深印象ヾ(@^▽^@)ノ

米布甸:🍮
勁好味!見到一粒粒既米粒
食落有濃郁既的奶香味勁好味🥛🥛🤤🤤
而且唔會太甜!
好飽既我仍然食哂成個甜品

one thousand one night (cocktails)🍸
入面有荔枝汁,玫瑰,柑橘汁加埋入氣泡洒
佢會成塊玫瑰同一小串rosemary放係杯野飲入面⚘🌿
飲起上黎好多層次
口感好豐富好fresh

Yakult Lemonade(mocktails)🍹🍍
菠蘿汁加埋益力多同梳打水
好清爽好岩夏天飲🧊

總括黎講呢間餐廳真係風味十足,獨特既口味同精心搭配的調味料令人好深刻
而且店員都好細心同好helpful
令我地用餐好愉快😉