2023-07-22
今晚我哋嚟到觀塘區呢度去鋸扒, 其實都係第一次嚟到wave度鋸扒,因為朋友介紹咁入到去佢裝修都幾有格調,同埋都坐得舒服, 咁我哋就叫咗個set。煙肉薯仔湯&沙律:湯底濃郁,充滿了煙肉的香氣,薯仔的甜味和湯的鮮美。每一口都充滿了溫暖和舒適的感覺,是一道令人懷念外國生活的湯。 沙律亦都唔錯,啲菜都幾新鮮。烤西班牙黑毛豬鞍伴香濃燒汁:豬鞍烤得外焦內嫩,肉質鮮美多汁。搭配著香濃的燒汁,每一口都充滿了豐富的口感和獨特的風味。真係一個令我有讚不絕口的享受。虎蝦小龍蝦龍蝦汁扁意粉:扁意粉以虎蝦、小龍蝦和龍蝦汁為主要成分,帶來一個豐富的海鮮風味。虎蝦和小龍蝦烹煮得鮮嫩多汁,搭配著濃郁的龍蝦汁,讓每一口都充滿了鮮美和小龍蝦的豐富風味。意粉煮得剛好有嚼勁,吸收了龍蝦汁的味道,讓這道意粉菜餚更加美味可口。最後飲埋杯特飲三色世界&玫瑰 latte就閃人。Overall呢一間餐廳其實個環境都唔錯 而且服務都唔錯,同埋食物都算係有水準, 行過呢頭嘅朋友可以嚟呢度試下。 因為呢一間餐廳星期一至四都有D優惠,有興趣嘅話大家可以去到問下店員。