2024-01-15
咖啡香和抹茶的絕妙舞台!各位老饕朋友,今次我去咗一間Cafe,寫束嘅感受同大家分享。一入門,個裝潢真係得意到喊,天花板高高,空間感仲要fit晒,絕對係個chill嘅好地方。嚟到對岸嘅味蕾旅行,係時候講下我點解咁著迷喇!🍽🦐先講下芒果大蝦沙律嘅話,好難得見到芒果切得咁靚,色澤搶眼,大蝦又彈牙得嚟唔腥,搭上嗰刁剔嘅香橙沙律醬,簡直太match,度嘅感覺,正!🍕再嚟講下個香蒜黑松露野菌德國腸薄餅,嗱,薄餅底脆得嚟又唔硬,每啖咬落去都夠晒口感;黑松露嗅已經香到爆燈,德國腸嘅鹹香味,真係一流,食咗仲想食,抵死食!🍝秘製嘅虎蝦天使麵,虎蝦肉質爽滑,入口即溶,仲有我嘅最愛——天使麵,絲絲入扣,輕柔得嚟帶啲彈性,咬嚟咬去,充滿幸福感。🍵最後,嗰杯抹茶鮮奶。淡淡抹茶味道滲透咗個鮮奶泡沫,唔會太甜逆,每飲一啖,都為呢個午後增添咗靜好片刻。咁多款美食樂園集於一身嘅Cafe,口感同味道嘅層次感係我食過最正嘅之一。過癮!等下次再去食埋其他嘢,應該會更加震撼!🤤👍🌟