本人為蕃茄愛好者,好多時點菜見到蕃茄都難以抗拒。一直以來都係香港食過唔同既蕃茄麵,真心,無一間做到呢間咁出息。但因為唔就我出沒地,上次黎食已經係大概兩年前。首先,呢間蕃茄味既湯底係超好。食得出係由蕃茄煮成,完全無罐頭味。而佢個麵亦係超好味,唯獨係麵既份量略為少。當日叫左香芹蕃茄湯底既隊長肉餅蕃茄麵同埋黑椒蕃茄湯底既墨魚餅蕃茄麵。本人自細討厭西芹,唯獨黎到呢度會食,D香芹細細粒,同個湯底好夾。肉餅入面有香菇,口感豐富。而墨魚餅有一種軟綿綿既感覺,咬落去有少少彈口,又有煎過既香。另外蕃茄湯可以揀辣,不過我食唔到辣,就做唔到食評喇。不過都提提大家,如果需要紙巾,係需要$2一包,餐廳係唔會提供紙巾。當日,係星期六,中午未夠十二點黎食。食客唔多,我同朋友兩個人坐四人枱,坐得鬆動。但冷氣就偏微弱。而餐廳會播一D燴炙人口既廣東歌,首首都好岩聽。整體黎講,呢個價錢對應既食物質素同環境,係超值。
本人為蕃茄愛好者,好多時點菜見到蕃茄都難以抗拒。
但因為唔就我出沒地,上次黎食已經係大概兩年前。

首先,呢間蕃茄味既湯底係超好。
食得出係由蕃茄煮成,完全無罐頭味。
而佢個麵亦係超好味,唯獨係麵既份量略為少。

肉餅入面有香菇,口感豐富。
另外蕃茄湯可以揀辣,不過我食唔到辣,就做唔到食評喇。

當日,係星期六,中午未夠十二點黎食。
食客唔多,我同朋友兩個人坐四人枱,坐得鬆動。
但冷氣就偏微弱。
而餐廳會播一D燴炙人口既廣東歌,首首都好岩聽。

整體黎講,呢個價錢對應既食物質素同環境,係超值。
香芹蕃茄湯底-隊長肉餅蕃茄麵
黑椒蕃茄湯底-墨魚餅蕃茄麵
2019-06-22
$50 (Lunch)
香芹蕃茄湯底-隊長肉餅蕃茄麵
黑椒蕃茄湯底-墨魚餅蕃茄麵