聽住耳邊響起一首首中國風嘅電影音樂,再喺咁古色古香嘅環境用餐,一碗熱湯一塊肉,好寫意!重點係無論係醉胡爐定胡爐,識飲一定係飲湯底先💁🏻‍♀️。作為醉胡爐嘅姊妹店,個人兩間都食過,真心講分別唔大,食材同湯底質素同樣高質。#招牌鮮椰青雞鍋 係相對較清淡嘅鍋底,先炒香嫩雞再落燒酒輕灼,最後倒入原個椰青水,滾起後就係原汁原味帶酒香嘅雞鍋湯底,記得至少要飲返三四碗先好叫店員加湯😂湯底👏🏻正如前文所講,喺食客面苚即場爆香嫩雞塊,等佢香香哋再佐酒,然後倒入椰青水,成個畫面當然都好啱打卡。至於味道亦無得輸滾起雞湯配埋鮮椰青水🥥,湯底好鮮甜有酒香同時有雞香!雞份量足,算幾嫩滑滾幾耐都冇鞋口配料👏🏻 胡爐牛拼盆二個人想淺嚐建議叫個拼盤,咁就可以咩都試啲冇咁悶!拼盤我覺得最好食係極上手切牛頸脊同霜降牛粒,其次就係牛舌芯、牛胸爽同安格斯牛切肥牛。前者雪花分佈平均且牛味最濃!高質😉!配料 👏🏻餃子拼盤拼盤豐富,有xo醬帶子餃、黑松露餃、魚皮餃同鮮蝦雲吞,餡料飽滿,調味都好好!特別係鮮蝦雲吞👍🏻。👏🏻蔬菜拼盤有唐生菜、油麥菜、西洋菜同大白菜等,選擇多同都幾新鮮!👏🏻 風沙椒鹽粟米條 呢個餐前小食好惹味!重口味得嚟粟

湯底👏🏻

配料👏🏻 胡爐牛拼盆

配料 👏🏻餃子拼盤

👏🏻蔬菜拼盤
有唐生菜、油麥菜、西洋菜同大白菜等,選擇多同都幾新鮮!

👏🏻 風沙椒鹽粟米條
呢個餐前小食好惹味!重口味得嚟粟米本身又好香甜!

‑ ‒ –

招牌鮮椰青雞鍋