2024-01-05
雖然旺角/太子呢邊有好多Cafe 但係如果要揀高質嘅 Tuned一定係先頭三甲之一✨店舖裝修簡潔寬敞 最緊要係食物質素好ꕥ 日式燒雞腰果仁沙律超大碗嘅沙律 材料十足🥗燒雞配咗日式嘅串燒汁 質地嫩滑沙律菜同車厘茄好新鮮🍅另外仲有牛油果蓉同青瓜 呢兩樣我鐘意配埋一齊食 而腰果就令整體口感更豐富ꕥ 慢煮黑蒜牛面肉燉意大利飯見好多人推介呢款 我哋都一心要試 order時係最後一份 幸運✨意大利飯軟硬適中 牛面肉好入味好軟稔 而且黑蒜味好夠香 真心推薦👍🏻ꕥ 合桃脆脆卡邦尼粗管意粉粗管意粉就好似粗咗闊咗又長咗嘅長通粉感 比一般長通粉更有口感🍝每一啖都沾滿濃郁嘅芝士同醬汁🤤煙肉亦充滿醎香ꕥ 紅豆抹茶麻糬窩夫窩夫呈貝殼形狀 唔止賣相靚 食落有濃郁蛋和同抹茶味質地又鬆軟🧇而且中間釀入麻糬令口感更加豐富 旁邊分別放咗忌廉紅豆同雪糕🍨可以配埋一齊食飲品就點咗焦糖脆脆咖啡同Lemonade 滿足❤️
ꕥ 日式燒雞腰果仁沙律
ꕥ 慢煮黑蒜牛面肉燉意大利飯