2019-09-22
係公司叫delivery嘅時候發現里間franks~仲有lunch set添,價錢幾親民,包pasta,小食同飲品,仲可以加錢要埋甜品叫左lunette alla vodka,其實就係vodka蕃茄忌廉汁ravioli 加埋菇同蝦🤗 先旨聲明,冇咁多菇嘅,係因為小食我叫左mushroom trifola,跟住為左一路食一路做野先撈埋左😂mushroom trifola個人認為油左少少,不過口感味道都不錯,自己隔走啲油就算啦~好似飛碟嘅ravioli ❤️Ravioli 裡面嘅rock shrimp,保有新鮮蝦嘅口感(雖然我覺得佢係雪蝦嘅機會好大😂)Pistachio cannoli,cannoli其實對我黎講都幾新穎,去意大利,甚至西西里嘅時候都冇試,不過今日想個lunch完滿啲就叫左❤️計埋delivery嘅時間,我差不多放左一個鐘先食,但脆皮嘅部分仍然保持脆度,應該係有調教蛋同麵粉嘅比例不錯不錯,下次試下cinnamon 先跟餐嘅ginger ale😂如果慷慨多少少俾番350ml就更好~噢提醒番,餐廳唔會俾餐具,需要可能就要額外request,大家支持下環保啦😌
好似飛碟嘅ravioli ❤️