滿屋定食📍粉嶺聯和墟和泰街33號地舖味道:😋😋😋😋😋😋😋😋😋環境:🎑🎑🎑🎑🎑🎑🎑🎑🎑服務:😏😏😏😏😏😏收工同老公行下街撐枱腳,經過聯和墟見到一間性價比極高嘅泰國餐廳,見到入邊裝修闊落,仲有好多卡位,望落去好似幾舒服,望埋Menu之後,更加係非入不可,呢度嘅嘢食唔單止多選擇,仲好抵食添😍😍😍💰💰👍🏻👍🏻👍🏻入到餐廳,舒適寬敞,員工服務態度超好,好有禮貌帶我哋入座,落單只需要用QR code,十分方便。我哋order 咗1️⃣L211 澳洲安格斯prime Grade 牛小排(可選河粉、米粉、金邊粉)💰105我哋揀咗配河粉🍜套餐配埋三款小食,我哋揀咗芝麻八爪魚仔🐙炸雞軟骨🍗同埋北海道牛乳炸脆奶🍼呢個船河湯底鮮甜,安格斯牛小排切成薄片,浸落湯底非常入味,鮮嫩多汁,有種入口即溶嘅感覺。河粉煮得剛剛好,唔會太軟亦唔會太硬,口感好適中。配料方面,芽菜同香料帶嚟嘅層次感,增加咗味道嘅豐富度。整體黎講,呢碟菜色香味俱佳,真係值得一試!👌🍜🥩小食方面,芝麻八爪魚,同平時日本壽司嘅八爪魚味道一樣,有好濃嘅芝麻味🐙令人好吃得意猶存!炸雞軟骨🍗外脆內嫩,好滋味!北海道牛乳炸脆奶🍼外酥內軟,一口咬落就係濃郁奶味。真
滿屋定食
📍粉嶺聯和墟和泰街33號地舖

味道:😋😋😋😋😋😋😋😋😋
環境:🎑🎑🎑🎑🎑🎑🎑🎑🎑
服務:😏😏😏😏😏😏

我哋order 咗

小食方面,芝麻八爪魚,同平時日本壽司嘅八爪魚味道一樣,有好濃嘅芝麻味🐙令人好吃得意猶存!炸雞軟骨🍗外脆內嫩,好滋味!北海道牛乳炸脆奶🍼外酥內軟,一口咬落就係濃郁奶味。真係好好食!👌🍽️😋

D15地道斑斕椰特飲💰12

地道斑斕椰特飲真係好好飲😋🥤佢唔係好似坊間食肆咁求其俾幾條斑斕絲落杯野飲度就算,而係加入足料嘅斑斕醬,椰汁香濃,夠涼夠甜,非常之正!🥥🍹😍

T182西班牙杜洛黑豚豬(可選河粉、米粉、金邊粉)💰92

我哋揀咗金邊粉

呢間餐廳嘅泰式冬陰功湯底西班牙杜洛黑豚豬金邊粉真係好正呀!🍜🌶️湯底唔會太酸,又唔會太辣我,合符大眾口味,同金邊粉都吸收晒湯汁嘅味道,好好食!口感唔會太冧,條條分明,而杜洛黑豚豬,切到好薄,真係一絕!好推薦大家試下!👍👍

三款小食,揀咗味付墨魚仔、單骨雞翼、泰國炸蝦餅

味付墨魚仔、單骨雞翼同泰國炸蝦餅真係好好味!🦑🍗🍤 味付墨魚仔鮮脆有咬勁,單骨雞翼香脆,而泰國炸蝦餅則外脆內軟,好開胃!食完一口接一口,真係停唔到口!👍👍

D20白桃乳酸梳打💰12
白桃乳酸梳打好清新,口感爽口。🍑🥤飲落去有淡淡的乳酸味,非常開胃。黎呢度一定要試下呢杯白桃乳酸梳打!👍

S218小食拼盤E(鳳尾蝦金絲薯卷、香蒜鮮蝦春卷、炸雞軟骨、和風蟹籽沙律)💰68

S209燒豬頸肉沙律$48

燒豬頸肉沙律真係太正呀!🐷🥗個豬頸肉燒得恰到好處,入口有好香濃嘅碳燒味,沙律係青瓜絲同蘿蔔絲,新鮮爽脆,推薦大家一試!👍👍

S265燒牛肉串$28

肉質非常新鮮,醃料充足,好惹味👍🏻👍🏻😋

叫咗咁多樣野。埋單都唔使💰400,真係平‼️靚‼️正‼️

誠意推介俾入黎聯和墟嘅你哋💓

#香港美食 #美食推薦 #美食日記 #粉嶺 #聯和墟美食推介#粉嶺聯和墟美食推介 #美食推介#粉嶺聯和墟和泰街33地舖#打卡 #打卡餐廳 #上水 #粉嶺好去處 #泰國菜#滿屋定食#Full House#Luen wo Market#taifood#Fanlingfood #hongkongfood #hongkongfoodie #
2024-01-16
$200 (Dinner)
  • S218小食拼盤E(鳳尾蝦金絲薯卷、香蒜鮮蝦春卷、炸雞軟骨、和風蟹籽沙律)
  • S209燒豬頸肉沙律
  • S265燒牛肉串
  • D20白桃乳酸梳打
  • T182西班牙杜洛黑豚豬(可選河粉、米粉、金邊粉)
  • D15地道斑斕椰特飲
  • L211 澳洲安格斯prime Grade 牛小排(可選河粉、米粉、金邊粉)